Acting The Maggot puur als Ierse folkband te omschrijven doet te kort aan alles wat ze spelen. Flogging Molly is bijvoorbeeld een band uit Amerika en wist je dat The Pogues oorspronkelijk een uit Londen afkomstige groep is? Eigenlijk spelen ze een mengeling van Ierse Folk, Engelse punkfolk, Amerikaanse feestfolk en stiekem her en der een Schots poplied. Tezamen is het goed voor een dosis feestelijke poppy folkmuziek.

Al rond de eeuwwisseling speelden Rogier Peerlings en Maarten de Gans veelvuldig als duo Rutger & die Rooie in menig kroeg. Maar vooral in Denemarken, waar zij meerdere malen optraden, merkten ze dat de Ierse klanken erg goed aansloegen. Oude folk traditionals, maar ook ‘nieuwere’ liedjes van The Dubliners werden luidkeels meegezongen, soms zelfs met de juiste tekst…

Ierse feestmuziek & traditionals

DSC_2220-smallIn 2012 werd aan het duo gevraagd een theatershow neer te zetten in Podium Boxtel. Ze wilden nu toch wel iets groter uitpakken en besloten meer muzikanten toe te voegen zodat er ook liedjes van The Pogues en Flogging Molly konden worden toegevoegd. En zo hebben we in een viertal zinnen de belangrijkste inspiratiebronnen op een rij gezet. Geweldige up-tempo feestliedjes als Drunken Lullabies, Streams of Whiskey, Donegal Danny, Irish Rover worden vandaag afgewisseld met rustige klassiekers zoals Fields of Athenry, The Town I loved so Well en The Rare Ould Times of met de gemoedelijke meezingers als Molly Malone, Wild Rover, Black Velvet Band en Whiskey in the Jar.

Acting The Maggot als BAND, TRIO of DUO

Acting The Maggot - Irish Folk - Beachrugby Ameland (5)De liedjes worden tegenwoordig zowel met de gehele band gespeeld (gitaren, bas, viool, accordeon, banjo, tin whistle, drums en uiteraard zang) maar ook in duo of trio bezetting al naar gelang budget en locatie mogelijk maken. Het staat buiten kijf dat de meeste power komt als de band compleet is. Maar onderstaande videobeelden laten zien dat er ook een feest te bouwen is met kleinere bezettingen. Meer info? Neem even contact met ons op.

Acting The Maggot DUO (met bas)

Acting The Maggot TRIO