Vijfde editie St. Patrick’s Day Poppodium De Meester Almere

Poppodium De meester viert Saint Patrick's Day

Groen, spelletjes, gratis gevulde pint en vooral veel Murphy’s! Zaterdag 21 maart is alweer de derde editie van St. Patrick’s Day.

Deze avond staat weer volledig in het teken van het Ierse feest, wat is te vergelijken met onze Koninginnedag. Op het podium staan Acting the Maggot en Volluk.
Het begon in 2012 toen Rutger & die Rooie (Rogier Peerlings en Maarten de Gans) maandelijks optraden op een klein terras ergens in Boxtel. Rutger & die Rooie spelen een zeer gemêleerde setlist met veel popklanken, maar de meeste reacties kregen ze op de Ierse liedjes.

Een bestuurslid van het theater in Boxtel was aanwezig bij een van die optredens en vroeg na afloop of Rutger & die Rooie er wel eens aan hadden gedacht om in het theater op te treden. Al snel was het idee gegroeid. Het werd zelfs een hele theatershow met de titel “The Rocky Road to Dublin”. Maar zo’n grote show was enkel interessant als er ook gastmuzikanten bij kwamen, en dus werd er besloten een hele band te vormen. Een nieuwe bandnaam was op zijn plaats. De naam ‘Acting The Maggot’ (Iers dialect voor je als een klein verwend nest gedragen) werd al snel gekozen. De theatershow waarbij speciale Guinness taps werden aangerukt, raakte tweemaal volledig uitverkocht!

Het had geen lang overleg nodig; de band die inmiddels bestond uit Maarten de Gans (zang en gitaar), Rogier Peerlings (bas), Daniëlle van Berkom (viool), Tom van Aarle (accordeon), Geert Hendrikx (drums) en Sjoerd van Ravenzwaaij (banjo, tin whistle) wilde verder. Maar dan enkel met de snellere feestsongs. De rustige melancholische liedjes werden vervangen door up-tempo catchy songs van The Pogues, Flogging Molly en The Dubliners.

Acting The Maggot speelt nu de meest bekende en opzwepende Ierse Folksongs en zal mening feestpodium in Nederland gaan betreden. Dus, zet je Leprechaun hoed op en trek je Ierse dansschoenen aan: Acting The Maggot is er klaar voor!

Naast de bands zijn er de bekende spelletjes in samenwerking met studentenvereniging Endzjin. De avond wordt weer gepresenteerd door Patrick en Rick van de studentenvereniging.

St. Patrick’s Day vindt plaats in Poppodium de Meester. Entree in de voorverkoop kost €5 inclusief een pint. Deze pint wordt gevuld met Murphy’s (Heineken of fris mag ook!) als je iets groens aan hebt. De kaarten aan de deur kosten €8. Aanvang is 20.00 uur. Poppodium de Meester is gelegen aan de Rentmeesterstraat 2, naast de Grote Markt en vlakbij het Centraal Station.

Tag: , , , ,