Dumpert Band – Acting The Maggot

Dumpert Band - Acting The Maggot - Paul Elstak Flogging Molly

Wist je dat we inmiddels al zeven keer met onze filmpjes op Dumpert.nl staan? Dat kan toch niet elke band roepen van zichzelf. In de comments bij Dumpert wordt dan ook al gesproken over de Dumpert Band. Wij vinden het een grote eer.  Hieronder hebben we de filmpjes bij elkaar verzameld.

1. Mashup DJ Paul Elstak vs Flogging Molly
2. Acting The Maggot doet muziek
3. Morgen st. Patricks Day
4. Dumpert Anthem op de Chinese Muur
5. Dropkick Murphy’s op kids instrumenten
6. Streams of Whiskey samen met fans
7. The Pretender op z’n Iers
8. Mashup DJ Paul Elstak vs Flogging Molly 2

1. Mashup DJ Paul Elstak vs Flogging Molly

Dumpert Band - Acting The Maggot - Paul Elstak Flogging Molly

11 september 2017 – 264466 views – 5388 kudos

Ons eerste en best lopende filmpje op Dumpert. De video kreeg ruim 264000 views, maar vooral op Facebook ging het viral. In totaal werd het filmpje op de verschillende sites meer dan een miljoen keer bekeken!
Op Dumpert Facebook alleen al 627.000 views en 9000 Likes. Maar liefst 2800 opmerkingen stonden eronder en het virale filmpje werd 1300 keer gedeeld. Op onze eigen Facebookpagina behaalden we ook bijna 100.000 views. WOW!

2. Acting The Maggot doet muziek

Dumpert Band - Acting The Maggot - Queens of the Stoneage

7 oktober 2017 – 39830 views – 499 kudos

Op straat spelen. Welke muzikant heeft het nu niet gedaan. We besloten na een korte sessie in een Irish Pub (Mulligans in Amsterdam) om het Rembrandtplein op te gaan. Aangezien de rockband Queens Of The Stone Age die week in Amsterdam speelde, combineerden we ‘No One Knows’ met een Ierse Jig. Die hoor je in de solo terug (net zoals de voorbijrazende tram).

3. Morgen st. Patricks Day

Dumpert Band - Acting The Maggot - Bart Peeters Into Folk

16 maart 2018 – 108171 views – 675 kudos

Net voor st. Patrick’s Day speelden we in Eerde onze eigen pre-St. Patrick’s Day show. Een te gekke avond met 200 aanwezigen en omdat we het wat intiemer wilden maken, besloten we een sessie in te lassen, midden in het publiek. Zo gezellig moet het met St. Patrick’s Day zijn!

4. Dumpert Anthem op de Chinese Muur

Dumpert Band - Acting The Maggot - Dumpert Anthem

12 oktober 2018 – 295018 views – 7508 kudos

Al na het eerste filmpje beloofden we de heren en dames van Dumpert het Dumpert Anthem op te gaan nemen op onze manier. Het kwam er niet van. De locaties waren niet leuk, of de opnames niet goed. Maar deze is zoals ze het bij Dumpert zelf noemden “Episch”. Wie verzint het om het Dumpert Anthem op de Grote Muur van China te spelen?! Acting The Maggot dus. Ons meest bekeken en gewaardeerde filmpje op Dumpert tot op heden!

En nu… Video #5?

Zouden we hier ooit nog overheen kunnen gaan? Als het aan ons ligt wel. We zullen grappige locaties en liedjes blijven verzinnen gewoon omdat we dat zelf hilarisch vinden. Heb je nog leuke ideeën? Dan mag je ze uiteraard door sturen via ons contactformulier of rechtstreeks via Whatsapp of Messenger. Laat maar komen!

UPDATE 30 augustus 2020

Het eerste artikel verscheen in 2018. Inmiddels zijn we een aantal filmpjes verder en staan we maar liefst 7 keer op Dumpert!! Hieronder nu ook de nieuwe filmpjes.

 

5. Dropkick Murphy’s op kids instrumenten

Dropkick Murphys op kids instrumenten Dumpert Acting The Maggot

1 februari 2020 – 62.794views – 692 kudos

Voor het optreden in Eerde vonden we een doos met kids instrumenten (ukeleles, harmonica’s etc). Onze versie van Shipping Off To Boston op deze instrumenten haalde wederom het videoblog van Dumpert!

6. Streams of Whiskey samen met fans

Geen optredens meer i.v.m. coronarestricties. Dan maar live streamen en om onze fans in de livestream te betrekken leek het ons geweldig samen met hen iets te doen. We vroegen ze om zo veel mogelijk filmpjes waarin ze Streams of Whiskey speelden. Dat hebben we geweten. Het bleek een heidens karwei om het bij elkaar te krijgen maar het is gelukt. Een lekker vrijdagmiddagfilmpje voor Dumpert. Geen ultieme kijkcijfers maar daar was het zeker ook niet om te doen. Het was gewoon een geweldig project samen.

29 mei 2020 – 313770 views – 384 kudos

7. The Pretender op z’n Iers

Het eerste optreden voor een heel klein publiek. Eigenlijk was het een openbare repetitie. Nog nooit eerder speelden we The Pretender van de Foo Fighters met onze band. Maar we vonden het altijd al een geweldig nummer. Aangezien we onze hele repetitie in Café De Oceaan in Amsterdam opgenomen hebben stond dit er ook op. We vonden het wel gaaf eigenlijk. En we scoorden er goed mee op Dumpert. Maar liefst 100.000 views in een dag en bijna 2800 like s(kudos). Qua score ons derde filmpje op Dumpert. Een kleine opleving in de coronatijd voor ons!

28 augstus 2020 – 101697 views – 2746 kudos

 

UPDATE 29 september 2020

Het eerste artikel verscheen in 2018. Inmiddels zijn we een aantal filmpjes verder en staan we maar liefst 8 keer op Dumpert! Hieronder het nieuwste filmpje. Wat een lekker avondje muziek maken teweeg kan brengen.

8. Mashup DJ Paul Elstak vs Flogging Molly #2

Eigenlijk een try-out voor een eventueel TV programma. Dat ging niet door, vandaar dat we het toch maar online plaatsen. Hebben we hem niet voor niets geoefend. Dumpert plaatste het filmpje direct op hun videopagina. Een nieuwe mashup tussen Paul Elstak en Flogging Molly. Love U More werd orogineel uitgevoerd door Sunscreem in 1992 en geschreven door Lucia Holm & Paul Carnell. Dit is echter de uitvoering van DJ Paul Elstak die het liedje in 1995 coverde. Het liedje van Flogging Molly is getiteld: Seven Deadly Sins. Een heerlijk up-tempo celtic-punk track van Flogging Molly uit 2004 van het album Within a Mile From Home. maar nu akoestisch en verierst en veractingthemaggot 🙂

26 september 2020 – 44041 views – 565 kudos

Alle externe links naar Dumpert op rij

1. Mashup DJ Paul Elstak vs Flogging Molly
2. Acting The Maggot doet muziek
3. Morgen st. Patricks Day
4. Dumpert Anthem op de Chinese Muur
5. Dropkick Murphy’s op kids instrumenten
6. Streams of Whiskey samen met fans
7. The Pretender op z’n Iers
8. Mashup DJ Paul Elstak vs Flogging Molly 2

 

Tag: , , , , , , , , , , , , , , , , ,