Groningen krijgt St. Patrick’s Day feest: AFGELAST!

Groningse fans van Ierland, Guinness en Ierse muziek kunnen hun hart ophalen. 13 maart 2020 zal er namelijk een groots St. Patrick’s Day feest worden gehouden in Garnwerd. Evenementenlocatie en restaurant Garnwerd aan Zee zal in het weekend van St. Patrick’s Day 2020 de tafeltjes verplaatsen en het restaurant ombouwen tot een Ierse pub waar als uitsmijter de Ierse feestband Acting The Maggot een optreden zal verzorgen.

Al eerder speelden enkele leden van Acting The Maggot in Garnwerd aan Zee. Toen als trio tijdens de Ierse Pub Avond. Dat bleek een groot succes en dus is het niet verwonderlijk dat er nu voor wordt gekozen het grootser aan te pakken. Daarom heeft de band gezamenlijk met Garnwerd aan Zee de handen ineen geslagen om deze avond te organiseren. De volledige band zal nu ook naar Groningen afreizen om daar een heuse Ierse feestavond neer te zetten.

Garnwerd aan Zee - Irish Pub Night 2018 - Acting The Maggot

Acting The Maggot TRIO in 2018 – Garnwerd aan Zee

Vragen van Groningse fans

“Op Facebook kwamen er al bijzonder vaak vragen van Groningse fans van Keltische en Ierse muziek wanneer we nu eens met de band naar hun provincie kwamen”, zo geeft zanger/gitarist Maarten de Gans aan. “Hoewel Garnwerd in eerste instantie weer een trio wilde boeken, hebben wij gezamenlijk besloten dat het tijd wordt voor de hele band.  Veel mensen hebben ons tijdens Rapalje Zomerfolk in Groningen gezien, en daarna zijn we niet meer terug geweest. Het wordt hoog tijd dus! Het is ook nog eens het weekend van St. Patrick’s Day zelf, dus de beste combinatie om een groots feest te vieren.”

Acting The Maggot - Zomerfolk 2018 © Geert Huberts

Acting The Maggot – Zomerfolk 2018 © Geert Huberts

St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day wordt jaarlijks op 17 maart gevierd op de sterfdag van de beschermheilige van Ierland: Saint Patrick ofwel Sint Patricius. Over de hele wereld worden feesten gevierd waarbij de grootste Ierse tradities worden getoond, meestal in de vorm van dans, theater en muziek. Over de hele wereld kleuren rivieren, gebouwen en mensen groen (met wit en oranje). En dit jaar gebeurt dat dus ook in de provincie Groningen.

Tickets nu te koop

Tickets voor St. Patrick’s Day Groningen/Garnwerd zijn vanaf nu te koop via deze website.

Garnwerd aan Zee
Hunzeweg 38A, 9893 PD Garnwerd
Telefoon: 0594 628 130

Tag: , , , , , , , , , , , ,