Into Folk op Dumpert

Acting The Maggot op Dumpert met Im into folk

17 Maart: HET IS ST. PATRICK’S DAY! Dit is de Ierse feestdag waarbij de beschermheilige van Ierland, st. Patricius, wordt herdacht. Dat was voor Dumpert.nl reden om dit feest weer eens onder de aandacht te brengen. Dat doen ze vandaag op St. Patrick’s Day met muziek van Flogging Molly en Dropkick Murphys. Op de vooravond van de nationale Ierse feestdag deden ze dit met ACTING THE MAGGOT! Jawel. TROTS!!

[UPDATE 19 maart!]

Spontane sessie met I’m into folk

Een spontane sessie in het publiek tijdens de pre St. Patrick’s Day party in Eerde van het lied I’m into folk van The Radio’s leverde dit resultaat op. Inmiddels is het filmpje al weer ruim 100.000 keer bekeken. Uiteraard hebben we het management van Bart Peeters even een berichtje gestuurd hierover. Die vonden het mooi om te zien en het liedje blijkt ook in Belgie nog fantastisch te werken.

Bart Peeters & The Radio’s

Bart Peeters schreef I’m into folk voor zijn band The Radio’s in 1989 nadat hij een optreden van The Pogues had gezien op Pinkpop. Hij was erg onder de indruk dat die band nog meer aandacht wist te trekken dan bijvoorbeeld The Red Hot Chilli Peppers. hij stelde zich tot doel een Iers lied te schrijven, vol met folkclichés. Dat werkte erg goed: I’m into folk werd een klein hitje. Vreemd, want tegenwoordig wordt het liedje nog steeds regelmatig in menig kroeg gedraaid. Bij Acting The Maggot was het lied uiteraard al bekend, maar we hadden het nog niet eerder gespeeld. Nu dus wel!

TROTS: Al drie keer op Dumpert

We zijn uiteraard enorm trots op het feit dat het grootste videoplatform van Nederland al drie keer een video van ons plaatste. Eerder waren de mashup met Drunken Lullabies van Flogging Molly en Rainbow high in the Sky van Paul Elstak al te zien en daarna No One Knows van Queens of the Stoneage met een Ierse jig.

Bekijk het filmpje hier:

Tag: , , , , , , , , , , ,